Nasjonal gründercamp i Trondheim

Fem jenter fra 3PBB representerte skolen på gründercamp i Trondheim 4.- 6. februar.

  • Av Else Dahl

Jentene, som kom på andreplass i Buskerudmesterskapet i november, konkurrerte i 24 timer mot finalister fra 15 fylker om å finne den beste løsningen på framtidas fornybare energi.

De 124 finalistene inntok Charlottenlund videregående skole i tre dager. Her ble hver gruppe satt til å lage en forretningsplan for hvordan bedriften Rockwool kunne bli mest mulig energiøkonomisk. Etter et døgns intens jobbing med løsningsforslag og forretningsplan, gikk seks grupper videre til avsluttende finale på onsdag. Her ble løsningene presentert for publikum og en jury bestående av energieksperter fra Enova og Rockwool.

 

Intenst, men morsomt
Jentene overnattet på hotell første natten, mens de fra tirsdag til onsdag overnattet i gymsalen på Charlottenlund videregående skole. De forteller at de da sov rundt et kvarter, fordi de jobbet så intenst med oppgaven. Til tross for energisk jobbing, gikk de ikke videre til finalen på onsdag, men sier at det var en kjempebra opplevelse å få være med. - Det var topp innsats fra jentene, sier faglærer Karin Strøm, som fulgte dem på turen.

Det er femte år på rad at Enova og Ungt Entreprenørskap arrangerer Gründercamp med energi som tema for elever på videregående skole.


Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.