NM i kjøttskjæring 2013

Onsdag 6. februar deltok 5 elever fra Restaurant- og matfag på NM i kjøttskjæring ved Nannestad videregående skole.

• Av Else Dahl

Elevene som deltok var fra ulike klasser. Èn elev fra Vg2 matfag, Thomas Fredheim, og fire fra Vg1 restaurant og matfag. Disse var Snorre Evensen 1RMA, Harald Nergård 1RMD, Christoffer Schou 1RMA og Tania Petersen 1RMD.

På forhånd hadde elevene fra RM fått øvd på sju svineboger hver. - De fleste elevene som deltok i konkurransen hadde skåret flere svineboger i forkant av konkurransen enn dette, så våre elever kom dessverre ikke til semifinalene. Men de gjorde en hederlig innsats og var ivrige tilskuere da semifinalene og finalene pågikk, forteller faglærer Trude Størdal. - I løpet av NM-dagen fikk elevene god kontakt med aktører i kjøttbransjen, lærlinger og elever fra andre skoler. Dette kan være nyttig bekjentskap når de skal videre som lærlinger, sier hun.

Spente elever før konkurransen

Snorre i aksjon

Tania nesten ferdig med sin konkurranse

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.