Medie-elever på profesjonelt oppdrag

Dokumentasjonen av Konferansen Ung 3.0 ble i år gjort av elever ved Vg3 MK ved Åssiden videregående skole. De gjennomførte oppgaven med glans!

• Av Else Dahl

Ung 3.0 er en konferanse om ungdom og medieliv. Konferansen er et samarbeid mellom fylkesbibliotekene og utdanningsavdelingene i Buskerud og Vestfold fylkeskommuner, og det var i år fjerde gang den ble arrangert. I år var det altså vår egen medialinje som hadde fått i oppdrag å dekke Ung 3.0, som foregikk på Union Scene her i Drammen.

- Elevene fra MK hadde forberedt seg godt og utførte jobben profesjonelt. Dette er svært god læring for elevene, for de opplever forventninger ikke bare fra lærene og skolen, men også fra hundrevis av andre, noe som gjør det ekstra utfordrende, sier medielærer Arne B. Rostad. Han berømmer dem også for å være "på hugget", og mener de gjennomførte oppdraget med glans.

Elevene hadde egen presseavdeling med bl.a. «intervjustopp» hvor det ble gjort intervjuer med foredragsholderne. Tuva Klunderud og Mari Stavrum fra 3MKA er to av medieelevene som deltok. De jobbet mest med det tekniske og praktiske, som å utføre intervjuer og fotografere. De opplevde at læringsutbyttet av å være i en realistisk situasjon ble enda større enn forventet, også fordi de jobbet så tett sammen med lærere med solid mediebakgrunn og -erfaring.

Jentene mener dette absolutt frister til gjentagelse: - Det var en helt annerledes skoledag, du følte du nesten hadde hadde hatt «fri» fra skolen, samtidig som du lærte mye. Og så var det spennende på flere måter, også fordi foredragene handlet om temaer vi lett kunne relatere oss til, sier de.

Siste dag av konferansen, ble elevene ble kalt opp på scenen og berømmet for arbeidet de hadde utført - her kan du se en filmsnutt av dette.

Se fler bilder av elevene i arbeid og andre bilder fra konferansen tatt av Buskerud Fylkesbibliotekher!

Og her (på bloggen til Ung 3.0) kan du se filmer og annen dokumentasjon av elevenes arbeid under konferansen.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.