Kommende barristaer

Elevene ved Vg2 RM skal lære om kaffe og kaffeservering i løpet av neste skoleår.

Barristautstyr

Avdeling RM har inngått avtale med en lokal kaffebar om opplæring i Barrista-faget. Roger Olsen, lærer på Vg2 Kokk- og servitørfag, har hatt et møte med Solveig Røine ved Jovialen kaffebar. De ble enige om å samarbeide med tanke på elevens opplæring. Dette dekkes av mål i faget servering, bransje og miljø.

«Kvalitetskaffe blir mer og mer viktig i serveringsbransjen. Bare se på samarbeidet med Tim Wendelboe og de fantastiske restaurantene MAAEMO og NOMA. Vi gleder oss til å lære opp neste generasjon barista!» uttaler Jovialen med tanke på avtalen med skolen.

Skolen skal ha elever ved kaffebaren for opplæring i Barrista-faget eller deler av faget. Ifølge Roger Olsen skjer dette på to måter: 1. Alle elever skal i programfaget servering, bransje og miljø ha et timetall på Jovialen, dette innbefatter praksis og teori. 2. Elever som velger PTF servitør kan ha store deler av sin PTF hos Jovialen og følge et opplegg som kan gi dem god Barrista-kompetanse med diplom.
- Videre vil Jovialen ved Solveig Røine være behjelpelig med å dra i gang et kaffemiljø og opplæring i skolen, forteller Olsen.

Ingen tvil om at begge parter ser fram til dette spennende samarbeidet!

Publisert 5. juni 2013, oppdatert 4. juli 2013.