Godt besøkt IKT-Yrkesmesse 2013

Elever på IKT-Servicefag på Åssiden videregående skole kan se tilbake på nok et fantastisk gjennomført arrangement.

• Av Else Dahl

Tirsdag 22. januar var andre gang Vg2-elever på IKT-Servicefag gjennomførte IKT-Yrkesmesse for Vg1-elever i regionen som et ledd i karriereveiledning. IKT–Servicefag er et utdanningsvalg som rekrutterer fra Vg1 løp.

- Vi på IKT-Servicefaglinjen på Åssiden vgs. føler et stort ansvar for å gi Vg1-elevene informativ og god faglig informasjon som er rettet mot valget de skal ta innen 1. mars når de velger Vg2, sier faglærer Robert Seibt.

Store deler av Vg1-elevene i regionen var invitert, og veldig mange av dem hadde fått muligheten til å ta turen innom IKT-Yrkesmessa 2013 i gymsalen i A-bygget tirsdag sist uke. Dørene åpnet kl. 09.00, og messa varte frem til 13.00.

Ifølge Seibt må arrangementet anses som svært vellykket. Det var utstillere fra flere bedrifter og opplæringskontor. Hibu og Forsvaret var også godt representert.
Elevene på IKT-Servicefag hadde også flere flotte stands der de viste noe av det de har jobbet med i prosjekt til fordypning. De inneholdt nettverk, bygge pc, reparasjon av laptop og programmering, samt en stand hvor det ble vist frem film og powerpoint om IKT-Servicefag. Innerst til venstre i gymsalen hadde elevene satt opp et partytelt, spekket opp med flere pc'er som var koblet sammen i nettverk, der besøkende kunne få innblikk i hva som faglig ligger bak før man kan starte med å GAME. Og ut i fra interessen å dømme viste det seg at dette var et populært tema.

Imponerte næringslivets representanter
- Representantene fra næringslivet var imponert over det faglige nivået som elevene på IKT-servicefag hadde. De var også overveldet over de mange Vg1-elevene som viste glød og interesse for å vite mer om lærling-mulighetene i eget fag og utdanningsveiene videre til høyskole via Y-veien. Vi kommer absolutt tilbake neste år også, sa de, nærmest i kor. Som primus motor for IKT-Yrkesmessa 2013 kan jeg ikke annet enn å si at jeg er stolt og imponert over elevenes innsats, både før og under arrangementet, sier Robert Seibt.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.