Gjester laget fårikål

Fårikålens festdag ble høytidelig markert i avdeling for restaurant- og matfag i uke 39.

Elever og lærere på RM tilberedte festmåltidet sammen med elever fra Kjøsterud ungdomsskole

Tiendeklassinger fra Kjøsterud ungdomsskole og ungdom fra Arbeidsinstituttet (AI) ble invitert til å være med på opplegget som omfattet ulike tilberedningsmetoder og ulike retter av lam. Gjestene deltok i tilberedningen av maten og spiste selvfølgelig festmasten sammen med elever og lærere på RM.

Mattradisjon
Fårikål er både mattradisjon og kulturhistorie. Likevel er det lov å bruke fantasien og prøve ut nye måter å feire festdagen på. Tradisjonen tilsier at profesjonelle laugsfolk går foran og drar de andre med seg på én bestemt torsdag i året. Da fylles de store kokekarene i kantiner, på skolekjøkken, i caféer og i ferskvaredisken.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.