Flott start på samarbeid!

Avdeling elektro samlet lærere og aktuelle lærebedrifter for å få til et samarbeid om den nyopprettede linjen for Kulde- og varmepumpeteknikk.

  • Av Else Dahl

På samlingen torsdag 29/11 var det godt oppmøte fra fagopplæringsseksjonen, opplæringskontoret og opplæringsbedrifter. Dette var en svært god start på samarbeidet.

 

Bistand fra bransjeforeningen
Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi er bransjeforeningen for dette faget, og var representert ved sin leder, Stig Rath. - Foreningen engasjerer seg i å øke antall elevplasser, læreplasser og muligheter for videreutdanning, siden bransjen har et voksende behov for fagarbeidere. Foruten å få nok søkere, er tilgang på nok utplasserings- og læreplasser den viktigste faktoren for suksess med en slik linje, uttaler han.

Det finnes kuldelinjer i Nordland og på Ås vgs., og de er kommet i gang med VKE's bistand, som blant annet består i å markedsføre faget gjennom kampanjer, arrangering av Yrkes NM og Yrkes VM, og skolebesøk.

- Det er planlagt å starte markedsføring bl.a. ved å besøke skoler på nyåret, forteller avdelingsleder på elektro, Toralf Hagen.

 

På bildet nederst sees Stig Rath og Toralf Hagen foran en av plakatene fra kampanjen, som du kan se mer av her!


Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.