Exchange i 2013 BMW Berlin

Det er innholdsrike dager for de seks elevene fra Vg2 TIP som er på utvekslingsopphold i Berlin.

• Av Else Dahl

Seks elever fra Vg2 TIP er på 3 ukers opphold ved BMW - fabrikken i Berlin for å gjennomføre PTF (prosjekt til fordypning). Det er del av BMW - prosjektet på TIP, og de er nå inne i sin andre uke av oppholdet. Knut Engen er én av lærerne som er med på turen, og han forteller at utvekslingen er innholdsrik for alle parter og at det skjer noe hele tiden.

Sist onsdag ble guttene etter skoledagens slutt tatt med på en 6 timers bytur og vist rundt av en tysk elev. Engen møtte dem ved Spandau Rathaus, og de var godt slitne etter byvandringen (bildet over). Elevene måtte busse 15 minutter videre for å komme hjem til leilighetene.

Torsdag fikk de med seg Girls Day på BMW. Det er en åpen dag for grunnskole og ungdomskole helt ned til 4.skoletrinn hvor hensikten er å rekruttere jenter til yrkesfagene. Senere samme dag var de invitert hjem til lærernes bosted. Dagen etter var det planlagt tur til et teknisk museum i sentrum av Berlin.

Under kan du se glimt fra guttenes dager på fabrikken.

Edris monterer sammen noen komponenter. Daniel, Sebastian og Ruben i bakgrunnen.

Her forklarer en av de tyske om feilsøking i det elektriske anlegget på en motorsykkel.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.