Erna Solberg som lærer på RM

Torsdag 31. januar skal Høyreleder Erna Solberg prøve seg som lærer på Åssiden videregående skole.

• Av Else Dahl

Det nesten 2 timer lange besøket omfatter flere deler hvor den ene er at Erna Solberg selv skal undervise 30 elever i utdanningsprogram for restaurant- og matfag. Undervisningstimen er i faget samfunnsfag og hovedtemaet er politisk engasjement og ytringsfrihet som bærebjelke i demokratiet vårt. Erna Solberg vil fortelle elevene om hva som er utgangspunkt for hennes eget politiske engasjement. Solberg har som kjent pedagogisk utdanning.

I tillegg skal Erna Solberg få informasjon fra elever som driver ungdomsbedrifter (UB) som en integrert del av opplæringen. Ungdomsbedrifter fra tre utdanningsprogram skal orientere, det er bygg- og anleggsteknikk (BAT), medier og kommunikasjon (MK) og selvfølgelig restaurant- og matfag (RM).

Åssiden-konferansen 2012
Erna Solberg og hennes følge skal få høre mer om Åssiden-konferansen 2012: «Hva skal til for at alle elever skal ha lyst til å gå på skolen hver dag?». Flere elever som deltok på Åssiden-konferansen vil fortelle sine historier om en dag de virkelig gledet seg til å gå på skolen.

I tillegg til Solberg kommer også blant annet Drammens ordfører Tore Opdahl Hansen.

Det er en VG1 og en VG2-klasse sammen med samfunnsfaglærere Trine Bye og Kristian Fredrik Jørgensen som får prominent besøk.

Foto: Erik Norud.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.