Elevene i forberedende kurs har vært ute i praksis

I uke 4 har elevene i AOA hospitert på de forskjellige avdelingene ved skolen.

• Av Else Dahl

Elevene i AOA har bodd kort tid i Norge og bruker dette året til å lære mer norsk, om utdanningssystemet, arbeidsliv og muligheter. Før vinterferien skal de, som alle andre elever, søke seg videre til ordinær videregående skole. Tidligere dette skoleåret har elevene i AOA vært med på praksisdager for 10. klasse. Hensikten er at de skal få et lite innblikk i hva fagområdene handler om og ut fra dette velge eller velge bort. Det er nå bare en måned igjen til søknadsfristen for videregående skole.

To av elevene, Wutthiphong Phromchabok (AE) og Vaiva Meciute har vært på henholdsvis Elektro og Helse og oppvekst i praksisuken. AE forteller at en av lærerne, som het Espen, var ekstra hyggelig og lærte han mye om elektro. - Vi så film om tall og tallsystemer, monterte kontakter og lagde skjøteledning og vi arbeidet med en koblingstavle med lys og mye annet. Jeg lærte også at det er mye teori og at jeg må lære å regne ut formler for strøm og spenning. Jeg har bestemt meg for å søke elektro, for jeg liker utfordringer. På praksisdagene har jeg blitt mer nysgjerrig og har nå lyst til å lære mer om strøm og styringssystemer.

Vaiva forteller at på HO har hun lært om mange forskjellige ting. - To jenter fra VG3 snakket om hudpleie, etterpå fikk vi se på massasje og manikyr. Vi var også på vg3 Tannhelseskretær og lærte om god tannhygiene, sterilisering av tannlegebor og tannlegestolen, og fikk også se hvordan de tar røntgenbilder. Vi lærte masse om hygiene og hvordan unngå å bli smittet, eller smitte andre med bakterier og virus. Jeg har funnet ut at Barne- og ungdomsarbeider ikke passer for meg, men jeg har lyst til å begynne på HO og kanskje studere psykologi eller sykepleie, sier Vaiva.

Alle elevene i AOA skriver logg på WallWisher. Klikk på lenken og se hva elevene skriver om praksisuken!

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.