DKS - Røsbak ser over Gjerde

Elever på Vg2 interiør- og utstillingsdesign har hatt besøk i regi av Den kulturelle skolesekken.

• Av Else Dahl

I forbindelse med den kulturelle skolesekken, hadde 2 IUA på design- og håndverk tidligere denne uken besøk av forfatteren Ove Røsbak og stand up-komikeren og billedkunstneren Jon Gjerde. De opptrådte med forestillingen Røsbak ser over Gjerde.

Det var to allsidige karer elevene fikk møte. Ove Røsbak debuterte som lyriker da han var 19 år gammel med diktsamlingen "Lævandes dikt", og har siden skrevet for både voksne og barn innen ulike sjangre. Han har også opptrådt på scenen med artister som Maj Britt Andersen og Viggo Sandvik. Jon Gjerde er opprinnelig fra Drammen. Han har opptrådt i nesten hele Norge med stand-up.

Elevene fikk en inspirerende time med en forestilling som var en kombinasjon av stand up, poesi og performance, hvor de var invitert til å være aktivt med. Temaet var kunst og billedkunst i videste forstand. Hva er kunst, og hvem er premissgiverne? Røsbak leste egne tekster, som han selv dramatiserte, og Gjerde viste sine talenter både som billed- og scenekunstner.

Aktørene fikk til en god dialog med sitt publikum, og på slutten av forestillingen ble elevene satt til å skrive sms-dikt som de ble oppmuntret til å fremføre. Elevene tok utfordringen, og flere kreative dikt ble fremført med glød!

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.