Buskerud-cup for kokkelærlinger

I uke 37 ble den tradisjonsrike Buskerud-cup for kokkelærlinger gjennomført på Åssiden vgs.

Det var i år fire lag påmeldt fra bedriftene First hotell, Klækken/Sundvolden, Tyrifjord hotell og Opsahlgården restaurant. Vinnerne ble tilslutt Christina Dagsleth og Camilla Sandersen Grinna fra Opsahlgården restaurant. Hele syv av de åtte lærlingene som deltok har tidligere vært elever ved Åssiden vgs.

- Dette ble dag med svært høyt aktivitetsnivå og mye god kokkefaglig aktivitet. Lærlingene er unge kokker fra vårt fylke som allerede har utmerket seg faglig. Det er også viktig at våre elever i VG1 og VG2 får innblikk i det å konkurrere. Mange bidro som hjelpere under arrangementet, forteller faglærer og leder for kokkenes mesterlaug i Drammen; Sølvi Haugen.

Kvalifisering!
Norgescup er et mesterskap for lærlinger innen kokk- og servitørfag. Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i finalerundene. 23 laug kan stille med lag til Norgescup. Hvert lag består av to personer pluss lagleder. Cupen ble først arrangert i 1989. Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende og tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen. Vinnerne kvalifiseres automatisk til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger. I 2012 arrangeres Norgescup 10.-12. februar.

Vi ønsker lærlingene lykke til videre.

Publisert 4. juli 2013, oppdatert 4. juli 2013.