Til Berlin for å studere BMW

Lærerne Runar Loftsberg og Knut Egen skal på studietur til BMWs motorsykkelfabrikk i Berlin. Hensikten er å forberede utvekslingsopphold for elever på TIP.

Etter at studieturen til Berlin er gjennomført får avdeling for teknikk og industriell produksjon gjenbesøk fra en lærer fra en yrkesfaglig videregående skole og en opplæringsleder fra Tyskland. De tyske lærerne skal i tillegg til å bli kjent med Åssiden videregående skole ha møte med opplæringskontoret for bilfag.

NHO Buskerud ved Fredrik Svendsen er initiativtaker til dette spennende samarbeidet. Prosjektet har tittelen "Gjør det" og midler søkes fra SIU.

Utveksling av elever
Planen er at omtrent seks elever fra VG2 TIP skal få 2 – 3 ukers opphold ved fabrikken i Berlin for å gjennomføre prosjekt til fordypning (PTF) våren 2013. Tilsvarende vil like mange tyske elever få deler av sin opplæring i Drammensområdet.

- For våre lærere og elever vil dette opplegget garantert gi verdifull erfaring. Tyskland er ledende bilnasjon i Europa og fabrikkene har kommet svært langt i sin teknologiske utvikling, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup.

Opplegget er forankret i tre sentrale lærefag; industrimekaniker, kjøretøy, og bilskade.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.