Tidlig oppstart for Ny GIV-elever

Fjorårets sommeraktivitetsuke var en braksuksess. Også i år tilbys NyGIV-elever som skal begynne i VG1 en tidlig oppstart i uke 32.

"Uke 32 var bra! For første gang gledet jeg meg til å gå på skolen!!" Dette uttrykte en elev som deltok på sommeraktiviteten på Åssiden vgs i fjor.

- Vi gjentar suksessen i år og inviterer elever som skal begynne i VG1 til eksklusiv NyGIV-sommeraktivitet. Fjorårets erfaring var udelt positiv både for elever og lærere. Elevene fikk lov til å boltre seg på verksteder og prøve seg i praktisk arbeid og tilbakemeldingene i evalueringen overgikk det vi kunne håpe på, forteller rådgiver og NyGIV-lærer, Finn Grønn.

Hva skjer?
Opplegget varer fra mandag 6. august til fredag 10. august i følgende utdanningsprogram:

- Bygg- og anleggsteknikk (BAT)
- Design og håndverk (DH)
- Helse- og sosialfag (HS)
- Teknikk og industriell produksjon (TIP)
- Skoledagen varer fra kl. 09.00 til kl. 14.00 og elevene skal spise felles frokost og lunsj hver dag sammen med lærere i avdelingen.

Hvorfor sommeraktivitet?
- I løpet av uke 32 blir elevene bedre kjent med Åssiden videregående skole. De får også en tyvstart på programfag ved å gjøre ulike praktiske oppgaver. Fjorårets evaluering viste at elevene også satte svært stor pris på å bli kjent med flere nye ungdommer, lærere og andre ansatte på skolen, avslutter Finn Grønn.

Hvem får tilbudet?
Dette tilbudet gis primært til elever i 10. klasse i kommuner som er med i Ny GIV-prosjektet. Det er maksimalt plass til 15 elever per utdanningsprogram. Tilbudet er finansiert gjennom Kunnskapsdepartementets storsatsing, Ny GIV.

Du kan lese mer om Ny GIV her

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.