Studietur til Edinburgh

Vg3 på Medier og kommunikasjon var på studietur til Edinburgh i uke 44. Flere college og universitet fikk besøk av svært interesserte elever.

Elevene besøkte blant annet Jewel & Esk College, hvor over 7000 elever utdanner seg innen forskjellige yrkesfag og Edinburgh College of Art, en skole for dem som er interessert i grafisk design, illustrasjon og animasjon.

Også Napier University fikk besøk: - Dette er en høyere utdanning for blant annet fotografer og filmentusiaster. Da vi kom dit fikk vi mye informasjon av en lærer som het Robin Gilanders. Han sa blant annet at de skulle flytte til et annet og nyere lokale neste år på grunn av dårlig vedlikehold. Han sa også at skolen la mye vekt på budskap og tankene bak filmen eller fotografiet. Skolen har hatt et veldig bra rykte over lengre tid, og det er derfor veldig populært å søke der. Det er rundt 400 søkere hvert år, men bare 10 % av disse er gode nok til å komme inn, skriver MK-elevene på reisebloggen etter besøket på Napier.

Severdigheter og begivenheter
Det var også plass til hendelser av ikke-faglig karakter på turen. Elevene besøkte slottet "The Edinburgh Castle", gikk omfattende rebusløp i Edinburgh sentrum, investert tid og penger på shopping i Prince's street og noen reiste også på dagstur til Glasgow. Og rosinen i pølsen var kanskje Halloween i mørke, brostensbelagte gater?

- Jeg håper og tror at flere enn jeg sitter igjen med en følelse av å ha fått noe mer ut av denne turen en shopping og informasjon om skoler. Jeg håper også at dette vil gjøre den tiden vi har igjen i 3.klasse enda bedre og at folk ikke vil glemme å sette pris på hverandre, kan vi lese på bloggen.

Elevenes Edinburgh-tur ble altså grundig dekket i bloggen med det illustrerende navnet “Bloginburgh”, les mer her!

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.