Stor yrkesmesse for IKT servicefag

Tirsdag 31. januar stiller flere tunge aktører opp for å bidra i rekruttering til IKT servicefag. Arrangementet er åpent fra kl. 09.00 til 14.00.

- Hensikten er først og fremst å informere Vg1-elevene om kryssløpsmuligheten fra alle Vg1-kurs. Siden IKT-bedriftene til de grader vil stille opp i gymsalen denne dagen, mener jeg også både VG2- og VG3-elever vil ha stort utbytte av et besøk. Mulighetene er gode for å informasjon om- og kontakt med mange viktige bedrifter, sier rektor Dag Siljan. Invitasjonen er også gått til andre videregående skoler.

Kryssløp
- Dette gjør vi for å informere elevene om hvilke muligheter som finnes innenfor IKT servicefag, både i videregående opplæring og veien videre til høyskole, forteller faglærer og primus motor, Robert Seibt. IKT servicefag vg2 er et kryssløp for alle vg1 elever som har gjennomført VG1 i videregående opplæring.

- Vi har invitert noen av de mest innflytelsesrike IT-bedrifter i landet til å informere litt om hva de holder på med og fortelle litt om sin bedrift. Bedriftene vil representere IKT-bransjen fra et bredt perspektiv med bedrifter fra de største i verden til de mindre i Drammensregionen. I tillegg vil det være representanter fra Forsvaret, Høgskolen i Buskerud, fagopplæringskontor og opplæringskontor, sier Seibt.

Foreløpig oversikt over utstillere
Per dato ligger det an til at følgende bedrifter stiller opp: Cisco, Atea, Itum, Datametrix, Netsolution, Høgskolen i Buskerud, OiB, Buskerud fylkeskommune/fagopplæring, IKTAXXESS.NO, Forsvaret, Komplett, Hewlett Packard (HP) og Microsoft. Flere av disse stiller med egne lærlinger som forteller hvordan det er å være en IKT-lærling.

Kontaktperson Robert Seibt, robert...@bfk.no eller mobil 94 97 46 01.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.