Sommerskole i matematikk

Også i år tilbys elever med strykkarakter i matematikk på VG1 gratis sommerskole. Sommerskolen starter 21. juni med eksamen 4. juli.

Dette er et gratis tilbud til elever ved Åssiden vgs som får karakteren 1 i matematikk i standpunkt eller eksamen i Praktisk matematikk (fagkode MAT1001) våren 2012. Elevene får gå opp til eksamen umiddelbart etter avsluttet kurs. Kurset består av intensiv undervisning med matematikklærer og assistenter.

- Vi har rekruttert fire egne elever som assistenter i sommerskolen, og ser bidrag fra ungdommene som en nøkkel til tett oppfølging av deltakere frem mot ny utsatt eksamen, forteller ansvarlig faglærer Kari Lannerstedt.

Kurset går over 9 dager fra klokka 09.00 – 14.00 hver dag. Det blir servert felles frokost og lunsj. Første dag er torsdag 21. juni og kurset avsluttes med skriftlig eksamen onsdag 4. juli.

Hvorfor sommerskole?
Sommerskolen er et av mange tiltak for å få flere til å gjennomføre med bestått i alle fag. Erfaringstall viser at relativt få elever stryker i matematikk ved Åssiden vgs. Likevel vurderes sommerskolen som et supplement til de ordinære støttetiltakene som gjennomføres gjennom året. I fjor besto 58 prosent av elevene som fulgte kurset på Åssiden vgs sin eksamen.

Påmelding
Påmeldingsfrist er fredag 8. juni og påmeldingen er bindende. Elever som får karakter 1 til eksamen kan melde seg på senest mandag 18. juni.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.