Overnatting på Haglebu for VG3

Omtrent 120 elever og 10 lærere opplevde i år en værhard tur på fjellet.

- Det ble mye vær å oppleve for elevene denne gangen. Vi startet i regnvær, men vi fikk stadige glimt av sola på vei langs Holmenvatnet mot Haglebunatten. Da vi kom på toppen (1278 meter over havet) kom tjukk tåke sigende mot oss, forteller faglærer Inger Lise Uhlen.

Elever og lærere overnattet og brukte kvelden til matlaging og det å være sammen under uvante forhold. Som vanlig bidro både elever og lærere til felles undersholdning.

Faglig relevant
Faglig er turen knyttet til ulike læreplanmål fra kroppsøvingsfaget, blant annet hovedområdet friluftsliv, som sier at det er et mål for opplæringen er at eleven skal kunne planlegge, gjennomføre og vurdere turopplegg med kart og kompass som hjelpemiddel.

Den årlige turen skal også styrke samholdet og felleskapsfølelsen mellom alle VG3-klassene det siste krevende skoleåret på Åssiden vgs.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.