Over 300 bedrifter tar årlig imot elever

En intern kartlegging viser at skolen har et svært omfattende samarbeid med lokalt og regionalt næringsliv.

Opptellingen viser at mer enn 300 bedrifter årlig tar i mot elever fra Åssiden vgs i ulike typer hospiteringsopphold, de fleste i prosjekt til fordypning (PTF). Det er både private og offentlige virksomheter som stiller opp.

- Uten den positive holdningen til samarbeid fra bedriftene hadde vi ikke klart å gi elevene våre virkelighetsnær opplæring, som er nedfelt i vår pedagogiske plattform. I tillegg er det sånn at våre elever har ulike behov for tilpasset opplæring, og sammen klarer vi å tilby mange elever alternativ opplæring i bedrifter og virksomheter, forteller rektor Dag Siljan.

Vinn-vinn-situasjon
- Gjennom samarbeidet får bedriftene anledning til å vurdere elevene før de tegner lærekontrakt, noe mange bedrifter gir uttrykk for at de setter stor pris på. Og elevene på sin side får bekreftet – eller kanskje avkreftet – at dette er den yrkes- og utdanningsveien de ønsker å følge, sier Dag Siljan.

Samarbeidet med næringslivet gir også lærerne viktige impulser blant annet gjennom hospiteringsordninger for lærere. Skoleåret 2011-12 skal hele 13 av skolens lærere hospitere i bedrifter gjennom to ulike prosjekter. Dermed får lærerne oppdatert sin kompetanse og bedriftene får et nødvendig innblikk i den yrkesopplæringen som skjer på skolen.

Det tette samarbeidet mellom skolen og næringsliv gjør også Åssiden vgs til en aktør i den regionale utviklingen.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.