Ny seier i kokkekonkurranse

Elever fra VG2 kokk- og servitørfag vant fylkesmesterskapet i uke 41 og går dermed videre til ”Østlandsmesterskapet”.

Valget av konkurransemeny skulle gjenspeile lokal matkultur og råvarer fra Buskerud. Videre skulle oppgaven inneholde minimum én økologisk vare. Årets oppgave var å lage søndagsmiddag med suppe til forrett. Vinnerlagets meny besto av jordskokksuppe til forrett, ytrefilet av hjort og viltpølse til hovedrett.

Elever fra fire skoler deltok: Hønefoss vgs., Kongsberg vgs., Rosthaug vgs. og Åssiden vgs. Fagdommere var kjøkkensjef på Grand Hotell Kongsberg, Christian Emmertz, og lærer ved Bjørnholt ungdomsskole Oslo, Adele Hansen. Meddommer var fylkesagronom ved landbruksavdelingen hos Fylkesmannen i Buskerud, Øystein Haugerud.

Alle lagene holdt høy standard og det var ikke enkelt å peke ut en vinner. Etter en grundig vurdering gikk Åssiden vgs. av med seieren. Hønefoss vgs. kom tett etter på en andre plass. Rosthaug vgs. og Kongsberg vgs. fikk delt tredje plass. - Kjempeflotte elever som gjorde en innsats utover det man kunne forvente så tidlig i utdannelsen, skriver Fylkesmannen i Buskerud på sine nettsider.

Vinnerlaget fra Åssiden er dermed kvalifisert til Østlandsmesterskapet. 18. januar 2012. Vinnerlaget fra Åssiden skal da konkurrere med lag fra Telemark, Vestfold, Buskerud, Oslo og Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland.

Vi er stolte og ønsker lykke til videre i konkurransen!

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.