Marsipan på timeplan

Elever på restaurant- og matfag har fått opplæring i å lage frukt av marsipan. Her kan du selv få noen tips.

VG1-elevene fikk eksperthjelp i uke 50 hvor konditor Olaf Kristian Silsand fra Condifa ledet svært interesserte ungdommer i forming av fristende marsipan. Elevene jobbet iherdig og mange meldte at både nære og fjerne venner og familie i år ville få hjemmelaget marsipanfrukt i julegave. Og elevene mente bestemt at marsipanen er det første som forsvinner fra julens festbord.

Oppskrift
Grunnoppskriften på marsipan er som følger:
0,5 kg malte mandler (skolda)
0,5 kg melis
3 eggehviter

Skåld mandlene. Mandlene males deretter 2 ganger - siste gang med melis. Bland inn eggehvite en fast masse. Av denne massen kan man enkelt lage fristende "fruktfat".

Form søte jordbær
Til jordbærmarsipan bruker du omtrent 200 gram til 10 jordbær. Marsipanen rulles til en pølse som deles i 10 like store deler. Emnene rulles i hånda til de først blir kuler, deretter rulles den i hånden til en dråpeform. Alle legges på et brett før faring med konditorfarge, bruk pensel eller dypp dem i fargen. Til slutt rulles de i sukker og evt. pyntes med et blad.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.