Jobb X etablerer seg på Åssiden vgs

Skolen har fått prosjektstøtte til å gjennomføre et pilotprosjekt med faste tider med jobbsøkerveiledning.

Jobb X tilbyr opplæring og jobbsøkingsaktiviteter med fokus på karriere og mangfold til ungdom i alderen 16 – 26 år. Målgruppen er minoritetsungdom spesielt. Skolen pilotsamarbeid med Jobb X skal i første omgang vare skoleåret 2012/13, med mulighet for forlengelse etter en evaluering.

- Vi har tydelig mål med dette samarbeidet, nemlig at elever med minoritetsbakgrunn skal få målretta veiledning i forhold til læreplass- og jobbsøking. Dette skal føre til høyere gjennomføring av videregående opplæring, forteller rektor Dag Siljan. Skolen har også tidligere tilbudt gratis jobbsøkerkurs gjennom Jobb X til elever på VG2 og VG3 med annet morsmål enn norsk. Kursene har fått svært gode skussmål fra deltakerne.

Veiledere med minoritetsbakgrunn er ansvarlig for opplegget. - Det er i alle sammenhenger viktig med gode rollemodeller. Her gir rollemodellene elever hjelp til å lage en supergod søknad, CV og det å øve på god intervjuteknikk. Dette øker sjansen både når det gjelder ekstrajobb og læreplass, understreker Siljan.

Skoleeier Buskerud fylkeskommune støtter prosjektet med kr. 50.000,-

Les mer om Jobb X her: www.jobbx.no

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.