Gratis frokost til 90 TIP-elever hver dag

Omtrent 80-90 TIP-elever spiser gratis, sunn og fristende frokost hver dag i E-bygget.

- Vi besluttet å flytte frokosten fra A-bygget til E-bygget og tidspunktet fra 09 – 09.30 for å se om dette kunne bidra til å nå flere elever. Etter to uker med denne ordningen ser vi en positiv endring, det er langt flere som benytter seg av tilbudet, vi har 80-90 elever som spiser hver dag! Elevene sier de er fornøyd og kantina gjør en super jobb med å gjøre klar maten! Vaktmesterne bidrar også i stor grad ved å frakte maten opp til E. Det er fin stemning under frokosten og elevene rydder opp etter seg. Jeg er superfornøyd, forteller prosjektleder Heidi Udnes.

Folkehelseprosjektet
Gratis frokost for elever på utdanningsprogram for teknikk og industriell produksjon ( TIP) er en del av tiltakene knyttet til folkehelseprosjektet. Andre tiltak er knyttet til for eksempel fysisk aktivitet og utemiljø, samt det psykososiale miljøet.

Det er vanskelig å dokumentere effekter av slike tiltak, og satsningen på Åssiden er et mulig forskningsprosjekt for et forskningsmiljø. Dette vil bli avklart i løpet av våren.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.