GAMEUP - årets LAN

For tredje gang arrangeres det LAN ved Åssiden vgs. VG2-elever ved IKT-Servicefag som står bak arrangementet som foregår fra fredag 3. februar kl. 18.00 til søndag 5. februar kl. 13.00 i gymsalen i Bygg A.

Arrangementet er åpent for alle ungdommer fra 10.klasse til 24 år. Det er plass til 150 personer og vg2 elevene på IKT-Servicefag forventer stor interesse. Denne gangen har de jobbet hardt med markedsføringen, både på Facebook, www.geekevents.org og IKT-Servicefag sin hjemmeside www.iktskole.org.

Faglærerne Robert Seibt og Kristoffer Ryeng er ansvarlig for prosjektet. - Elevene har jobbet bra med planleggingen og gjennomføringen denne gangen. Siden elevene har flere tilsvarende slike prosjekter de skilte til på CV'n begynner ting å gå på skinner. Læringskurven har vært svært høy første gangen og nå høster de av tidligere erfaringer, forteller Robert Seibt.

- Prosjektet berører mange av læreplanmålene i alle programfagene og samtidig synes elevene det svært motiverende og engasjerende. Faglig er det programfaget, drift og vedlikehold som blir mest berørt, men også faget, virksomhetsstøtte blir involvert mht. budsjett og økonomi. Brukerstøtte blir det jobbet mye med og da særlig under selve LAN-et der de hjelper deltakerne med ulike problemer. Noen typiske problemer er internettilgang, nettverksløsninger og oppsett av datamaskinen som må være koblet opp mot spillserver når de skal være med på konkurranser, sier Kristoffer Ryeng.

Elevene har jobbet med LAN prosjektet i 7 ulike grupper der elevene er satt sammen på tvers av klassene. - Vi har et mål om å bygge klassemiljø og har derfor valgt å ha felles PTF for begge klassene. Vi mener at godt klassemiljø gir et godt utgangspunkt for at læring skal finne sted. Gjennomføringen og resultatet med slike gode prosjekter viser at det fungerer. Elevene har fått være med å velge innhold og hvilken gruppe de skal være i basert på interesser og faglig innhold. LAN prosjektet er også godt likt og forankret ute i næringslivet. Bedriftene liker dette fordi det er faglig relevant når de senere skal ut i praksis og i lærlingperioden. Mange av arbeidsoppgavene kan overføres til den jobben de skal gjøre senere i en bedrift, forteller faglærerne.

Flotte premier!
Eleven har skaffet mange premier til hovedkonkurransene CS 1.6, LOL, SCII, FIFA2012 og bilspill. Det blir i tillegg film og aktiviteter nede i kantina der deltakerne kan slappe av inni mellom all spillingen. Det blir også en del premier for noen heldige vinnere. Deltakerne må ta med forgreiningskabel og nettverkskabel. Dersom de har glemt kabler kan de kjøpe dette rimelig på arrangementet. Billettprisen er 150,- og gjelder ved forhåndsbetaling.

Påmelding og betaling på www.geekevents.org eller i inngangen, mer info på www.iktskole.org.

Hjertelig velkommen!

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.