Event “Brainwash” helgen lang

Elever og lærere fra IKT-servicefag inviterte 10. klassinger til å invadere gymsalen i bygg A til data-LAN fra fredag til søndag i uke 44.

Et LAN med opptil 120 deltakere krever forberedelser, blant annet skal mye teknisk utstyr være på plass. Elevene har jobbet med dette siden høstferien som et stort prosjekt i faget prosjekt til fordypning (PTF). - Prosjektet er tverrfaglig og berører alle tre programfag. Prosjektet er også yrkesrettet og relevant i forhold til praksis og læreplass i bedrift, forteller faglærer Robert Seibt.

Elevene jobbet med alt fra og sette opp nettverk, servere, planskisser pc-hardware og software, markedsføring og budsjett. Prosjektet skapte et stort engasjement blant elevene og de synes det ga mye relevant læring, sier Robert Seibt. Elevene fikk blant annet en god avtale med Kiwi for å kunne selge mat og drikke til fornuftige priser i kantinen på skolen i løpet av arrangementet.

Rekruttering til fag og yrke
Alle deltakerne fikk informasjon om IKT-servicefag på kjøpet. Det ble også bli gitt informasjon om hva det innebærer å jobbe som IKT-medarbeider når man er ferdig med fagbrev og informasjon om hvilke muligheter som finnes dersom de vil gå videre på ingeniørhøyskolen etter endt læretid og fagbrev.

Elevene hadde også skaffet mange premier til hovedkonkurransene CS 1.6 og FIFA12. Det var i tillegg en del mindre konkurranser og aktiviteter med film nede i kantina der elevene kunne slappe litt av mellom all spillingen.

På søndag var mange blide, men slitne fjes å se, et sikkert tegn på at LAN-et var vellykket.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.