Elever kurset lærere

Elevene i 2DNA kurset lærerne i avdeling for elektrofag i alarmsystemer i uke 45.

Avdeling for elektrofag har kjøpt inn nye alarmsystemer som skal brukes i undervisning i VG1-klassene. Elevene i 2DNA har utviklet et kurs i installasjon og konfigurering av nettopp dette systemet. Alle lærerne som underviser i data- og elektronikksystemer på VG1 elektro deltok på kurset i uke 45.

Kurset varte to timer og omfattet både teori og praktiske øvelser. Elevene sto for 20 minutter med teori om innbruddsalarmen og deretter fikk alle kursdeltagerne – dvs avdelingens lærere - koble opp og konfigurere innbruddalarmsentralen.

Kurset ble avsluttet med en teoretisk prøve. De lærerne som besto prøven med minimum 75 prosent riktige svar mottok diplom for fullført og bestått kurs.

- Elevene syntes dette har vært veldig artig å jobbe med og de var nok stolte av at de nå skulle lære opp de lærerne de selv hadde når de gikk på VG1. Det å lære bort til andre, holde kurs, være lærere gjør at de vokser både faglig og som mennesker. Og ikke minst er det lærerikt også for dem som holder kurset, forteller faglærer Remi Røgeberg.

Publisert 3. juli 2013, oppdatert 3. juli 2013.