Vernissage i Galleri G

I uke 2 åpnet VG3 Medier og Kommunikasjon sin utstilling "Inspirasjon”. Tidligere tiders uttrykk skulle presenteres i egenproduserte plakater.

Det er andre gangen avgangselevene ved medier og kommunikasjon har gjennomført prosjektet. Utstillingen har navnet "Tidligere tiders uttrykk", og elevene fikk i oppgave å hente inspirasjon fra en kunstner, en stilart eller en epoke fra de siste 100 år. Ut fra denne inspirasjonen skulle de lage en plakat som skulle henges opp i A2 format i Galleri G. Oppgaven dekket kun et læreplanmål, som gjorde det til en veldig fri oppgave.

Kreativitet nødvendig
- Dette var en krevende oppgave å starte på. Å komme opp med en god idè var vanskelig, men når jeg først hadde kommet i gang sprudlet kreativiteten! sier Janne Brastad.

Lærer Olav Dahl sier seg enig i at oppgaven i begynnelsen kunne virke vanskelig: - Det var få retningslinjer, og elevene hadde bare et læreplanmål i fokus, sier han. Likevel ser det ut som at mange av elevene klarte å knekke koden. - Det var mange overraskelser i denne oppgaven. Det er tydelig at elevene virkelig har hentet frem mye kreativitet som de kanskje ikke selv var klar over at de hadde. De har virkelig gravd dypt i den kreative skuffen, og jeg tror de utfordret seg selv veldig, sier Olav Dahl.

Utstillingen er åpen for publikum i 2. etg. i Bygg G.

Tekst: Karoline Gulbrandsen (3mka)

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.