Vant Buskerudmesterskap

VG2-elevene Stina Marie Bakken, Thomas Klophus og Fredrik Røine vant Buskerudmesterskapet for kokkeelever og kvalifiserte seg til Østandsmesterskapet.

Buskerudfinalen foregikk på Hønefoss vgs i uke 1. - Vi hadde tre timer på oss til å lage hele menyen. Hovedretten vår besto av ytrefilet av hjort, glaserte gulerøtter, rosenkål og sjy. Desserten var en multe parfait med nøttekrokan, forteller Fredrik Røine fornøyd.

Og dommerne ble også overbeviste, de kåret laget fra Åssiden til fylkesvinnere og sender dem videre til Østlandsmesterskapet på Lillehammer allerede nå i uke 2.

Åssiden deltok med to lag, og Marianne Nilsen, Eline Stovner og Silje Finsrud kapret tredjeplassen. - Dette er veldig moro, både for elevene og for skolen. Vi kan trygt si at vi har en tradisjon for å gjøre det bra i konkurranser, forteller faglærer og lagleder Finn Edvin Hansen stolt.

Årlig begivenhet
Buskerudmesterskapet er en årlig begivenhet for VG2-elever fra skoler i Buskerud. Hvert lag består av tre elever, i tillegg bidrar en lærer som lagleder. Det er en forutsetning at menyen skal gjenspeile lokal matkultur og råvarer fra eget fylke. Samme meny brukes både i skole- og fylkesuttak, samt i finalen og for det laget som går videre til Østlandsmesterskapet.

Arrangør av mesterskapet var Fylkesmannen og Kokkenes Mesterlaug i Buskerud i samarbeid med skolene.

Vi gratulerer og ønsker lykke til i Østlandsmesterskapet!

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.