Ungdomsbedrifter lærte regnskapsføring

Skolens ungdomsbedrifter fikk tilbud om kurs i korrekt regnskapsføring. Arrangører var Ungt entreprenørskap (UE) og Skatteetaten.

Det var større etterspørsel enn plasser ledig på regnskapskurset, og ungdomsbedriftene kunne dermed kun delta med daglig leder og økonomiansvarlig.

Alle bedriftsledere vet at det er sentralt å ha et godt regnskap, det gjelder også ungdomsbedrifter (UB). Deltakerne på kurset lærte konkret hvordan man skal føre og lage et godt og oversiktlig regnskap for sin ungdomsbedrift, for eksempel hvordan bedriftens eget regnskap og bilag skal behandles. Kurset omfattet også praktiske øvelser og deltakerne fikk en perm med kursdokumentasjon.

Investering
– Det er flott at elevene våre lærer god regnskapsskikk så tidlig som mulig. Mange av elevene vil også starte opp sin egen virksomhet senere i livet, og her bidrar vi til å ufarliggjøre det å være bedriftseier, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen, restaurant- og matfag.

Han understreker at skolen aldri har hatt flere ungdomsbedrifter enn nå, og at det lokale næringslivet sannsynligvis vil se mange av dem som grundere i fremtiden.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.