Tre voksenopplæringskurs startet opp

Vaktmesterkurset var ett av tre kurs som Opus Drammen startet i uke 2. Etter 15 ukers opplæring vil en stor andel av deltakerne komme tilbake til arbeidslivet.

  • Av Ann-Mari Henriksen

– Det ser ut til å bli fullt på vaktmesterkurset. Alle deltakerne er på attføring, likevel har de betydelig relevant fagkompetanse med seg. I denne gruppen har vi faglært tømrer, billakkerer, bilmekaniker, murer og to elektrikere for å nevne noe, forteller avdelingsleder Oscar Mowinckel.

Undervisningen foregår på dagtid med 30 timer opplæring per uke. Den praktiske delen av opplæringen i lokaler på Lier vgs og teoriopplæringen på Åssiden vgs. Rektor Dag Siljan ønsket kursdeltakerne lykke til: - Kurset går fort, bruk tiden godt, det er bruk for dere ute i samfunnet, sa han.

- Vaktmesteryrket er veldig allsidig og passer godt for folk med ulike slitasjeskader fra tidligere arbeidsliv. I løpet av kurset får alle deltakerne sertifisering som kjelepasser, noe som er etterspurt i arbeidsmarkedet. Noen vil også gå videre på opplæring i sveising, sier Mowinckel. Han understreker at kurset er svært god samfunnsøkonomi fordi et betydelig antall deltakere går over til aktivt arbeid.

 

Flere nye kurs i Opus-regi
Det har også nylig vært oppstart for renholdsoperatørfaget, her er undervisningen på kveldstid. Kursdeltakerne skal opp til tverrfaglig eksamen for praksiskandidater høsten 2011. – Fire av våre ansatte på Åssiden vgs deltar i undervisningen, påpeker Mowickel.

Vg1 helse- og sosialfag har også nylig startet opp. Her er undervisningen på dagtid to ganger i uken. Vg1 programfag og prosjekt til fordypning fullføres juni 2011.

 

Det er fremdeles noen ledige plasser, ta kontakt med Opus Drammen eller telefon 32 24 61 00.


Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.