Tok sveisesertifikat på skolen

Tre elever i VG2 industriteknologi på TIP har tatt et anerkjent sveisesertifikat som kvalifiserer dem til sveiseoppdrag i hele Europa.

For første gang har elever på TIP har tatt et formelt sveisesertifikat på skolen. Elevene Thomas Andersen, Eirik Dølplads og Daniel Engebretsen er allerede nå sertifiserte i sveisemetoden som kalles TIG. For å utføre denne type sveising kommersielt må sveiseren ha bestått en faglig krevende prøve. Sertifikatet kvalifiserer til sveising i hele Europa. - Dette vil selvfølgelig gjøre elevene mer attraktive på arbeidsmarkedet, forteller avdelingsleder Tom Skjederup stolt.

Del av opplæringen
På skolen er sveiseopplæring en del av produksjonsfaget og elevene kan velge sveisefaget som PTF på både VG1 og VG2. - Behovet for sertifiserte sveisere er stort og det er spesielt for sveisefaget er at fagbrevet alene ikke kvalifiserer til å utføre alle sveisemetoder. Offshorekunder er blant de som krever sertifiserte sveisere Flere av våre opplæringsbedrifter er leverandører til offshoreindustrien og for disse bedriftene er det viktigere at sveisesertifikatet er tatt, enn at arbeidssøkeren har fagbrev, understreker Tom Skjelderup.

Samarbeid med OPUS
- Det er vårt gode samarbeid med OPUS har gjort dette mulig. OPUS har gjennomført sertifiseringsprøven som ga deltakerne deres godkjenning. Dette er noe vi svært gjerne vil fortsette med. Her har vi en gylden mulighet til å tilby noe ekstra til de elevene som har talent, avslutter Skjelderup.

OPUS har røntgenfotografert alle sveisene og har godkjent prøven til alle de tre sveisetalentene på TIP.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.