To ulike vg3-kurs nylig satt i gang

I uke 44 var det oppstart for 10 elever i vg3-helsearbeiderfag. I tillegg er også en vg3-klasse IKT-servicefag nylig satt i gang.

To nyansatte lærere, Tone Øren Skalstad og Tone Koppang sørget for høytidelig oppstart med sprudlevann og frukt for 10 elever som skal gjennomføre vg3-helsearbeiderfag i skole.

- Undervisning og veileding etter læreplanen for vg3 helsearbeiderfag er virkelig nybrottsarbeid. Klassen er et alternativ til opplæring i bedrift. Det skal også arbeides tett opp mot helsetjenesten i regionen, forteller avdelingsleder Lise Frodesen. Og rektor Dag Siljan understreket i sin velkomsthilsen at elevene også selv må være aktive for å få relevant opplæring i praksisfeltet.

Motivert for fagbrev
Elevene i den nye vg3-helsearbeiderfag er tydelige på at målet er å fullføre skolen og å få fagbrev. Elevene kommer fra Opus, Lier og Hønefoss videregående skole. Klassen skal ha undervisning i 11 måneder, og kun ha 5 uker sommerferie. De vil dermed avslutte sitt skoleår 31. september i 2011.

VG3 IKT-servicefag
I tillegg til helsearbeiderelevene er 13 vg3-elever og to nyansatte lærere på plass i IKT servicefaget. Undervisning etter Vg3-læreplanen innebærer at disse klassene må ha mye ekstern praksis for å kunne nå målene i kombinasjon med opplæring i skolen. Etter kartlegging av elevene vil det bli laget individuelle planer med dette formålet. Elevene må ha også ha oppfølging i bedrift og virksomheter.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.