Timeplanløse dager for 1160 elever

Elever og ansatte gjennomførte mange ulike aktiviteter i uke 33.

I år møtte 1.160 elever fordelt på 75 klasser til skolestart onsdag 18. august. I tillegg sto mer enn 400 elever på venteliste. Elevtallet er gått noe opp i forhold til i fjor, noe som blant annet skyldes at vi har fått ytterligere to Vg1 helse- og sosialfag. Til sammen er det 8 parallelle Vg1 i C-bygget.

Flere primærsøkere til DH
- Det er veldig positivt at design- og håndverk (DH) i år har det høyeste antallet primærsøkere etter Kunnskapsløftet. Restaurant- og matfag (RM) har også ytterligere økt primærsøkning sammenliknet med fjoråret. På få år har faktisk antallet primærsøkere til RM på Åssiden vgs økt med 50 prosent, forteller rektor Dag Siljan.

Selv om ikke alle 400 på ventelista er reelle søkere, viser ventelistene at Åssiden vgs stadig er et populært utdanningsvalg for distriktets ungdommer.

Høyt aktivitetsnivå
Aktivitetsnivået var høyt både i skolens bygninger og områdene rundt. Avdeling for elektrofag åpnet det nye skoleåret med heldags bandyturnering i Berskaughallen. Turneringen var en kjempesuksess. Alle klassene på vg2 deltok, i alt 6 klasser. Turneringen startet med innledende gruppespill, så mellomrunde og til slutt en avsluttende finale mellom de to beste klassene. Alle elevene og flere lærere deltok, der innsatsen var enorm. Klassen som til slutt gikk seirende ut var 2ELB med faglærer Per Trondsen i spissen (bilde).

Elever og lærere fra medier og kommunikasjon gjennomførte mye faglig relevant læring på tur i Bragernesåsen, blant annet med innlagte oppgaver om Henrik Ibsens liv og forfatterskap, alt under kyndig ledelse av Sigurd Bruusgaard (bildet øverst).

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.