Tidlig slutt på ferien for Ny GIV-elever

En liten gruppe elever som starter i VG1 i avdeling for bygg- og anleggsteknikk (BAT) og teknikk og industriell produksjon (TIP) får tilbud om ekstra tidlig oppstart på skoleåret.

Åssiden vgs skal gjennomføre et opplegg med tidlig oppstart i uke 32. Fra 8. august til 12. august får noen elever et eksklusivt tilbud om sommeraktivitet i avdelingen sin. Innholdet i sommeraktivitetsuka er knyttet til programfag, men fokus skal være på motivasjon og mestring.

Hvorfor sommeraktivitet?
Hensikten med sommeraktiviteten i uke 32 er å gjøre elevene bedre kjent med Åssiden videregående skole og avdelingen de skal høre til. Elevene skal få en faglig innføring i fagområdene og informasjon om forventninger skolen har til elevene. – Det er viktig å skape trygge relasjoner mellom skolen og elever, i denne uka skal elevene ha det gøy på verkstedet samtidig som de lærer. Elevene får dermed en "tyvstart" på programfaget. Det vil skape mestringsfølelse og motivasjon og gjøre dem kjent med andre elever og med de ansatte i avdelingen, forteller avdelingsleder Morten Chr. Nilsen (BAT).

Elevene skal både få skolemotivasjon og mestring ved å gjennomføre praktiske oppgaver på verkstedet. Det er også viktig å vise sammenheng mellom teorien og programfagene. Elevene skal bruke både meterstokk og skyvelær og regne praktisk matematikk som er nødvendig i verkstedet. Det skal være gode rammer for sommeraktivitetsuka, for eksempel felles lunsj og fellesaktivitet i Berskaug-hallen.

Hvem får tilbudet?
Tilbudet gis i år kun til elever i 10. klasse fra Drammen kommune som er med i Ny GIV-prosjektet.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.