Tidlig rekruttering til frisørfaget

VG2 frisør har hatt storfint besøk. To gutter og syv jenter fra Eknes Barnehage er fast bestemt på å bli frisører.

Ni barn som skal begynne på skolen neste høst ville komme på besøk til avdeling for design og håndverk fordi de syntes det virket gøy å være frisør. Barnehagebarna kom fra Eknes Barnehage i Nedre Eiker. Klassen som fikk besøk av barnehagen var 2FRA OG 2FRB.

- Våre frisørelever syntes det var fin erfaring. Det er viktig å trene på å kommunisere med en kundegruppe som de garantert vil møte ute i bedrift. Vi som faglærere syntes det er viktig å ta i mot ulike besøk uansett alder da dette vil bidra til god trening i oppstart av kundebehandling. Som frisør må du takle ulike kundegrupper med helt ulike behov, forteller faglærer Aina Maria Kristiansen.

Vi vil bli frisører!
Barna fikk prøve hver sin pult og øve seg litt på å sitte stille og rekke opp hånden, og samtlige av de forventningsfulle barna ville bli frisører etter besøket. Da hadde de fått stelt håret sitt og prøvd seg litt selv på dukkehoder. Dagen ble avsluttet med frukt. – Her var det gøy å være, oppsummerte smårollingene.

Og karriereveiledning skjer dermed allerede i barnehagen.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.