Storinnrykk fra 9. klasse

Hele 1160 ungdomsskoleelever var invitert til Åssiden på åpen dag i uke 15.

Hensikten med Åpen dag er å gi ungdomsskoleelevene et innblikk i hvilke tilbud som finnes i videregående skole. Det er også et poeng å gjøre ungdommene kjent med hvordan videregående "ser ut", dvs bli introdusert til skoleområdet, bygninger og læringsformer.

På åpen dag fikk elevene besøke to ulike utdanningsprogram. De fleste fikk prøve seg på en liten faglig aktivitet, selv om tidsrammen per utdanningsprogram var kun 1 time og 15 minutter. – Dette gikk så til de grader på skinner her på restaurant- og matfag. Vi har aldri vært bedre forberedt eller hatt en så god organisering av dagen. Hos oss fikk faktisk 320 besøkende 9. klassinger prøve seg i praksis på en dag. Vi laget scampi og bakte skoleboller, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen. Og før ungdomsskoleelevene fikk inn i kjøkken og bakeri, ble de også utstyrt med forklær og kokkehatter.

– Dette er en viktig dag for oss. Ungdomsskolene hadde gjort noe forarbeid og våre elever gjorde også en veldig god jobb som ambassadører for de yngre. Vi skal evaluere opplegget sammen med ungdomsskolene. Målet er å gi ungdommene en best mulig innføring og en god opplevelse, forteller rådgiver Dag Ebbe Helgerud.

En utfordring til neste år vil være å stramme inn logistikken enda mer. For noen ungdomsskoleelever ble det litt ventetid mellom de to utdanningsprogrammene de skulle besøke. Det var Svensedammen, Eknes, Veiavangen, Killingrud og Hokksund, Børresen, Galterud, Gulskogen, Marienlyst og Kjøsterud ungdomsskoler som deltok på Åpen dag.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.