Skolekonkurranse i sveising

Åssiden vgs arrangerte for første gang konkurranse i TIG sveising for VG1 teknikk og industriell produksjon (TIP) i uke 24.

Deltakere i konkurransen var elever fra Åssiden og Kongsberg vgs og begge skolene deltok med tre deltagere. Oppgaven var TIG sveising av et utvendig hjørne og sammenføying av to rustfrie plater. Sveisen skulle være jevn og pen og ikke inneholde huller eller porer og platene vinkelrette og gjennomsveiset. Dommere var Tore Fjulsrud og Morten Hære – begge fra OPUS Drammen. De gjorde en grundig vurdering av elvenes resultater, med karakter og poengsum.

Alle deltagere leverte godkjente prøver. Vinneren av konkurransen ble Lasse Sætre Pedersen fra Åssiden vgs. Han fikk 30 poeng og karakter 5. Flere av deltagerne har planer om å utdanne seg videre i sveisefaget.

Gode resultater
Lærerne fra TIP i Buskerud var imponert over de gode resultatene og godt fornøyd med hva elevene har lært om TIG sveising, tross liten tid til trening på denne sveisemetoden.

Bransjen ved Norsk Industri var til stede under kåringen, og deltagerne fikk informasjon om mulighetene til å delta i konkurranser på nasjonalt og internasjonalt nivå. Elevene var godt fornøyd med premiene som leverandørbedriftene og Norsk Industri stilte opp med.

- Det er første gang fagnettverket for TIP i Buskerud arrangerer yrkeskonkurranse for elever. Vi tror at konkurranse konseptet kan øke elvenes motivasjon og bidrar til å skape yrkesstolthet. Neste skoleår vil nettverket planlegge flere fylkeskonkurranser som omfatter flere fag, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.