Skolefrokost til kr. 10,-

Elevene på TIP får tilbud om skolefrokost for en billig penge.

Det er rundt 80 VG1-elever på Teknikk og industriell produksjon (TIP) som i uke 21 får tilbud om skolefrokost til ti kroner. Mange elever har i en undersøkelse uttrykt at de ønsker seg et frokosttilbud. Tilbud et er en del av en strategi for folkehelse rettet mot 13–23 år og Åssiden videregående skole er en av pilotskolene i forhold til helsefremmende arbeid i videregående skole.

Det er en kjent sak at mange elever hopper over frokosten. Mange ønsker å spise dersom det er mulig å få frokost på skolen og her får elevene sunne alternativer til en rimelig penge. Skolefrokosten skal sørge for dette gjennom en buffé med variert pålegg, frukt, grønnsaker, grovt brød og melk.

- Elevene ønsker seg sunn og variert frokost, og det er godt å se at de har slike matønsker fordi vi vet at en god frokost gir økt evne til å gjennomføre videregående skole, sier folkehelserådgiver Åse Marit Hovden.

Frokostvalg
- Ungdom tar egne valg i denne alderen, og vi vet at ungdom er mindre aktive og spiser mer usunt, de veier mer enn før og kan utvikle livstilssykdommer. Derfor er det viktig at vi kommer inn tidlig med gode vaner, forklarer Hovden. Uke 21 er en prøveuke før tilbudet blir fast på TIP til høsten. Tiltaket skal evalueres til jul. Hovedmålsettingen for prosjektet er ambisiøst, nemlig å øke gjennomføringen i videregående skole. Dette skal frokosten bidra til gjennom at:

- Mette og opplagte elever er mer mottakelige for læring.
- Det er sosialt og miljøskapende å spise sammen.
- Etablere gode levevaner som elevene tar med seg videre inn i voksenlivet

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.