Praktisk eksamen i kjempeformat

Skolen gjennomfører 750 eksamener i løpet av mai og juni. Hele 500 av disse er såkalt tverrfaglig, praktisk eksamen.

I avdeling for bygg- og anleggsteknikk (BAT) gjennomførte 120 VG2-elever praktisk eksamen i Bygg D på samme dag. – Denne eksamensformen krever svært god planlegging og et betydelig forarbeid. Lærerne har vært i sving i nesten 2 døgn i forkant for å gjøre klart utstyr og lokaler. For eksempel har hver elev i VG2 Byggteknikk fått tildelt et oppmålt areal gulvplass som eleven skal løse oppgaven på, forteller avdelingsleder Morten Chr. Nilsen og skryter uhemmet av avdelingens lærere for strålende planlegging og gjennomføring.

Resultatene var det heller ikke noe å si på og sensorer fra næringslivet var imponert både over elevenes innsats og skolen gjennomføring. Karakterer blir endelig offentliggjort i uke 24 for de fleste elevene, men uten å røpe for mye kan vi si at årets kull på BAT får gode resultater.

Stort apparat
Omtrent 400 VG2-elever har praktisk eksamen, det samme gjelder 100 VG3-elever. Praktisk, tverrfaglig eksamen tar utgangspunkt i en kompleks arbeidsoppgave. Begrepet "tverrfaglig" innebærer i denne sammenhengen at eksamen skal teste kompetansemål fra samtlige felles programfag i den aktuelle læreplanen.

Hvor mye som skal være muntlig, hvor mye som skal være dialog eller vurderingssamtaler med sensor, og hvor mye som skal være skriftlig, varierer fra fag til fag.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.