Praksisdager for 800 elever

I løpet av fire praksisdager i november skal 800 elever fra regionens ungdomsskoler teste ut tilbudet på Åssiden videregående skole.

Hensikten er å bidra til elever i 10. klasse foretar riktig valg av videregående opplæring. Opplegget er en del av det obligatoriske faget "Utdanningsvalg" som elever har gjennom tre år i ungdomsskolen.

- Dette er veldig moro og ikke minst svært viktige dager for ungdomsskoleelevene og for oss. Tiendeklassingene får en hel dag til å prøve ut utdanningsprogram de vurderer å søke på. For oss er det viktig å få frem programfagene spesielt. I yrkesfaglig utdanningsprogram skal elevene lære både teori og praktiske ferdigheter i ulike fag. Vi har satt sammen programmet nettopp for å få frem dette, forteller rådgiver Dag Ebbe Helgerud.

De to første dagene ser ut til å ha gått nærmest på skinner, og det virker som om alle har funnet frem til riktig avdeling.

Prøve seg i praksis!
Ungdomsskoleelevene fikk reelle oppgaver knyttet til utdanningsprogrammet de hadde valgt på teste ut. For eksempel fikk elever som besøkte utdanningsprogram for bygg- og anleggsteknikk (BAT) prøve seg på å snekre på boder, sette opp forskaling og lage benker, lage en krakk, lodde-, kutte- og bøye rør eller montere sanitærutstyr.

I utdanningsprogram for elektrofag var det lodding av datakort, lage en datakabel, montering av ringeklokke eller å lage en skjøteledning.

Utdanningsprogram for teknikk og industriell produksjon (TIP) ble ungdomsskoleelevene kledt opp i godkjent verneutstyr og de fikk prøve seg på sveising, og på helse- og sosialfag kunne de unge få lære å re opp en seng(!). Og det bare for å nevne noe.

Foto: Dag Monge Johansen, VG2-MK

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.