Norges beste dokumentarfilm

MK-elever vant den gjeve prisen for beste dokumentarfilm under årets Amandus-festival på Lillehammer i uke 15.

Nesten som normalt kommer MK-elevene hjem fra Amandus-festivalen på Lillehammer med en gjev pris. I konkurranse med 256 andre bidrag vant Åsne Hanto, Marte Eriksen Kaare og Magnus Mohus' bidrag "Livet under 1.30". Filmen handler om Åsne som går på medier og kommunikasjon i VG2. Filmen er en framstilling av livet som kortvokst.

Imponerte Petter
Petter Schjerven delte ut prisen og han var tydelig imponert over historien om den kortvokste Åssiden-jenta. - Filmen er fantastisk søt og det er kult med folk som har så sterk selvironi og tør å stå frem. Det prisverdig, og pris vant de jo også, uttalte Skjerven. Og juryen begrunnelse inneholdt noen av de samme poengene. "Prisen går til en kompromissløs film som forteller sin historie, på en intuitiv og empatisk måte. Den er kreativt produsert og gir publikum motstand, humor og varme."

Amandus-showet sendes som vanlig på NRK i påsken. Tidspunktet på NRK3 er på påskeaften klokken 19.30. Alternativt kan du se NRK1 andre påskedag klokken 12.00.

Totalt konkurrerte 256 innsendte bidrag om priser i ulike kategorier under årets Amandus-filmfestival.

Vi er imponert!

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.