Mini-yrkesmesse på TIP

Det var trangt om plassen når elever og foreldre møtte bedrifter og opplæringskontor til informasjonsmøte og yrkesmesse for utdanningsprogram for teknikk og industriell produksjon (TIP) i uke 42.

- Elever på VG1 TIP har gjennomført 8 uker på skolen og fått innblikk i mange forskjellige fag. Vi vil nå rette søkelyset på hvilke yrker de kan tenke seg å utdanne seg mot. Samtidig gjelder messa også for elever på VG2 industriteknologi. VG2-elevene har et eget opplegg. De skal ut i praksis i 3 uker fra mandag, nå får anledning til å ta kontakt med bedriftene og får presentert alternative fag, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup.

Viktig karriereveiledning
- Vi ønsker å følge opp denne yrkesmessa i videre elevsamtaler. Det er da viktig at elevene tenker på dette fremover, gjør tanker og begynner å fylle ut sin karriereplan for videregående utdanning. Opplegget er obligatorisk for elevene og en viktig milepæl for elevenes yrkesvalg, forteller rådgiver Dag Ebbe Helgerud.

Opplæringskontorene Verfag og Opplæringskontoret for industribedrifter i Buskerud (OIB) sto bak invitasjonen sammen med skolen. I tillegg deltok seks bedrifter.

Primus motor bak yrkesmessa er faglærer Runar Lofsberg.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.