MK-elever dekket møte mellom samfunnstopper

Både kronprinsparet, kunnskapsminister Kristin Halvorsen, forskere, politikere og samfunnstopper var i fokus for medieelever under ungdomskonferansen ”Respekt”.

Elevene fra Vg3 medier og kommunikasjon var engasjert av Buskerud fylkeskommune for å dekke konferansen med tekst, bilder og film. Elevene publiserte fortløpende i alle formater fra Union Scene og de fikk bare honnørord for leveringene.

- Dette var krevende! Vi skulle jo tross alt høre på foredragene først og deretter fotografere og filme og så skulle dette skrives og bilder og film behandles og redigeres. Så skulle filmer konverteres og legges ut, forteller faglærer Olav Dahl.

Elevenes bidrag
– For elevene var dagen uvanlig intens og lærerik. Programmet for konferansen er interessant i seg selv. I tillegg fikk elevene svært krevende produksjonsoppgaver, forteller avdelingsleder for medier og kommunikasjon, Randi Aarskaug.

Noen av bidragene fra Vg3 medier og kommunikasjon kan du finne her:

- Markus Dahlmann Sanden filmer kronprinsparet her!
- Lise-Lotte Lolland sin blogg om hennes lunsj sammen med kronprinsparet kan du lese her!
- Ida Sætrom Stavrum blogger om kunnskapsminister Kristin Halvorsens bidrag på konferansen her!

"Respekt"
Ungdomskonferansen "Respekt" er hovedarrangementet i forbindelse med Buskeruds 250-års markering. Målet er å skape en arena der temaer som ungdom er opptatt av og som berører ungdom kan diskuteres og settes høyt på agendaen.

Programmet omfattet blant annet funn fra ungdomsundersøkelsen 2010, foredraget "Popstarsgenerasjonen: Fulle av primadonnanykker og ambisjoner, men lite disiplin og lojalitet - Vil fremtidens arbeidsgivere likevel rulle ut den røde løperen for morgendagens arbeidstakere?" ved fremtidsforsker Anne-Marie Dahl og kunnskapsminister Kristin Halvorsen presenterte regjeringens "Nye Giv mot frafall i videregående skole". Språkforsker Ingrid Kristine Hasund holdt innlegg under tittelen "Morra di er ei hore! – om bruk av ære og respekt i ungdomsspråk".

Vi er også litt stolte av at Åssiden vgs opprinnelig kom med ideen om å bruke "Respekt" som overskrift for den største ungdomskonferansen noen sinne i regi av Buskerud fylkeskommune.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.