Lyssatte operakafé på Børsen

Tre elektroelever på VG1 avsluttet et større prosjekt med å lyssette forestillingen Nyttårsoperakafé.

- Gutta gjorde en ekstrem jobb med et helproft lysdesign. De hadde satt seg inn i regien, tegnet detaljerte planer på forhånd og visste nøyaktig hva de skulle gjøre på location. De hadde full kontroll også over utstyret. Alt som var nødvendig hadde vi med oss, men samtidig ikke en kabel til overs, forteller faglærer Henning Haust.

Lørdagsjobb
Elevprosjektet på operakafé på Børsen innebar at elevene møtte tidlig på lørdag morgen for å rigge lys, gjennomføre generalprøve før selve forestillingen på ettermiddagen. – Det ble kjempefint, en trolsk stemning. Publikum var elleville over stjernehimmelen og månen som steg opp på veggen, sier Henning fornøyd.

I tillegg til lysdesign hadde elevene også ansvar for å filme den fire timer lange forestillingen. Redigering pågår enda. -Veldig hyggelig at elevene får lov til å være med på noe som er virkelig, ikke bare i teorien, avslutter Henning og antyder at flere av elevene vurderer en videre utdanning og karriere innenfor lyssetting.

Vi ønsker lykke til videre!

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.