Konstruerte rekkverk

Elever på Vg2 industriteknologi har fullført et større oppdrag. De har laget en rekkverk konstruksjon i rustfritt stål til Slemmestad Menighetshus.

Elevene begynte med å hente bord som de la på en rekke bortover. De la metall plater langs bordene og satte opp mål og streker for at rekkverket skulle bli riktig. Rekkverket ble satt opp etter målene på bord platene og deretter satte elevene det hele sammen ved å montere og sveise. Rekkverket forskjøv seg under sveiseprosessen, så da hjalp lærerne til med og varme opp rekkverket slik at det ble rett. - Vi måtte slipe og pusse sveisene grundig for å få det pent, forteller elevene

Etter rekkverket var ferdig konstruert, dro noen av elevene ut til Slemmestad Menighetshus og monterte rekkverket. Prosjektet var ingen enkel oppgave med høye krav til finish.

- Dette var en veldig bra jobb både for elever og lærere. Kunden var storfornøyd både med pris og kvalitet. Det er nytt for oss å påta oss eksterne oppdrag i denne størrelsesorden, med mange faglig krav og utfordringer knyttet til overflatefinish. Det er spennende for elevene å få jobbe med reelle oppgaver og materialer av høy kvalitet, forteller avdelingsleder Tom Skjelderup.

Skrevet av Daniel Græsli Engebretsen

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.