Internasjonal opplæring i billakkering

Elevene på bilskade, lakk og karosseri fikk i opplæring i en spesiell lakkeringsteknikk sammen med fagfolk fra bransjen.

Kurset gikk på engelsk og kursholder kom fra leverandørens fabrikk i Frankrike. Temaet for kurset var lakkering med utflekkingsteknikk. Metoden ble oppfunnet fordi kvinner(!) ofte fikk småskader på bilene sine på kjøpesenter. Ved parkering eller rygging laget damene bilskader som kan repareres ved utflekking. Metoden sørger for at man sparer mye tid og lakk ved å gjøre å lage skaden så liten som mulig.

- Kurset ble holdt av Robert, en mann fra Ungarn som er velutdannet og ekspert innen lakkering. Han lærte oss utrolig mye og dette vil vi virkelig få brukt for senere i arbeidslivet. Vi er veldig fornøyde med kurset og har hatt god nytte av alt vi har lært. Det er noe vi helt klart kommer til å få brukt for videre i livet. De som var her fra sine egne bedrifter virket også veldig fornøyde med kurset. Robert snakket høyt og tydelig. Hvis det var noe som vi ikke helt skjønte eller som var uklart var det bare å spørre. Han svarte godt og på alt vi spurte om. Hadde det vært en mulighet for flere slike kurs hadde vi med glede takket ja, forteller elevene i klasse 2BSA.

Topp skolelokaler
Kursarrangøren var svært godt fornøyd med skolens lakkverksted og at samarbeidet med skolen gir en vinn – vinn situasjon. I tillegg til selve opplæringen skal elevene også lage en videosnutt som skal brukes i senere opplæring.

Et pluss er også yrkesretting i engelsk hvor engelsklæren har lagt inn opplegget i undervisningen. Et sammendrag på engelsk skal leveres i etterkant.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.