Inspirasjon til fagutvikling

Elever og lærere på vg2 frisørfag deltok på årets store inspirasjonshelg i Oslo spektrum. Turen ga også elevene ideer og inspirasjon til årets skolecup i frisering som kommer senere i vår.

Hår og skjønnhetsmessen 2011 foregikk i Oslo Spektrum sist helg. Messebesøket ga både elever og lærere inspirasjon til nytenkning og eksperimentering av ulike teknikker innenfor klipp/ farge og styling/frisyreforming.

- Dette er et av høydepunktene i frisørbransjen. Innen programfagene i frisørfag er idéutvikling, valg av frisyredesign et sentralt arbeid. For våre elever ble det en annerledes skoledag som ga inspirasjon, glede og faglige prestasjoner i ypperste klasse, sier faglærer Aina Kristiansen.

- Det å kjenne til ulike leverandører og få innblikk i hva som finnes på markedet er viktig. Som lærlinger vil elevene møte ulike produkter og leverandører ute i markedet. Under messen fikk eleven også se ulike visninger, Norgesmesterskap i ulike hårdisipliner samt make up og negler. Dette var en solid vitamininnsprøytning for elever og lærere som fikk se spennende og spektakulære frisyrene og visninger. Messa gir rett og slett et godt innblikk i elevene fremtidige bransje og hva de har i vente, sier faglærer Linda Stengelsrud.

Turen ga også elevene ideer og inspirasjon til årets skolecup i frisering.

Vi venter spent på fortsettelsen!

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.