Imponerende utsmykking

I løpet av sommeren har utsmykkingen av bygg F, restaurant- og matfag kommet på plass. Et lysende tablå over to etasjer vekker oppmerksomhet hos alle som passerer.

  • Av Ann-Mari Henriksen

Stadig kan man observere at turgåere stopper opp for å se nærmere på fasaden på bygg F. - Dette kunstverket passer perfekt hos oss. Motivene har tydelige assosiasjoner til faget, de er fulle av glede og for hver gang jeg studerer dem, ser jeg noe nytt, forteller avdelingsleder Asle Nerhagen fornøyd.

Den lokale kunstneren Lars Kristian Røed stakk av med seieren i konkurranse med tre andre. Juryen uttalte høsten 2009 følgende: "Motivene, som alle fremstiller tablåer, episoder og situasjoner som har å gjøre med matproduksjon og måltider, byr på stor grad av gjenkjennelse og en humoristisk tilnærmelse." Tittelen på verket er selvfølgelig "Neste måltid".

 

Keramiske billedflater
Kunstverket består av keramiske billedflater med tegnete og sprayete motiver som dekker en hel vegg både på innsiden og utsiden av bygget, totalt 80 kvadratmeter over to etasjer. Motivene er fremstilt i blått på hvit bakgrunn av prefabrikerte fliser fra Porsgrunn Porselen.

Kunstneren Lars Kristian Røed er født i 1978, er opprinnelig fra Lier, og nå bosatt på Ringerike.


Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.