Hud som inspirasjon til kake

Hudens oppbygging er vanskelig, men klasse 2HUA har funnet en smakfull måte å lære dette på.

Lærer Elisabeth Wiiger bakte og elevene i 2HUA fant ut hva som skulle brukes i kaken. Hensikten var å illustrere hudens oppbygning. Hele klassen bidro i arbeidet. Sølvkuler ble til nerver (det gjør jo vondt i tanna å tygge disse harde kulene), seigmenn kunne være muskler, lakrissnører ble til hår osv.

Denne "hudkaka" inneholdt dermed det meste av man finner i huden: blodårer, underhudsfett, sorte prikker (Ifa saltpastill) og mye mer.

Gjester invitert på hud-kake
Flere gjester med tilknytning til klassen ble invitert på hudkakeparty og dette ble en smaksopplevelse, det skal sies. Cider ble servert i høye glass og gjestene ble underholdt med selvlaget sang. Teksten omhandlet selvfølgelig hudens oppbygging og funksjon, usedvanlig vakkert fremført av 2HU(rr)A – koret.

Utvilsomt en klasse med mange talenter!

Tekst: Celine Campbell (2HUA)

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.