Gründercamp om fremtidens energiløsninger

Hele 200 elever fra Buskerud møttes til konkurransen Gründercamp 2010. Tre lag fra Åssiden videregående skole ble blant de 10 beste.

- Selv om av våre elever ikke gikk videre, hadde vi en fin dag der elvene fikk bruke det de har arbeidet med i naturfag på nye måter, forteller realfagsentusiast og faglærer Karin Strøm fornøyd. Konkurransen ble arrangert på Papirbredden i Drammen, og var i regi av Ungt entreprenørskap (UB).

- Oppgavene handlet om å finne på nye, lure måter å produsere energi på eller å spare energi. De var veldig relevante i forhold til det vi arbeider med i naturfag samtidig som elevene fikk brukt kunnskapene sine på en litt annerledes måte. Siden det handlet om energi for fremtiden, kan man godt si at oppgavene var fremtidsrettet. Elevene har gitt gode tilbakemeldinger på dagen, sier Karin Strøm.

Gründercamp for andre gang
I fjor kvalifiserte to lag med tilsammen ni elever seg til nasjonal finale i Trondheim, begge gruppene under kyndig veiledning av Karin Strøm. Også i 2009 dreide gründercampen seg om å finne kreative, energieffektive løsninger for fremtiden. Oppdragsgiver for de årlige gründercampene er det statlige foretaket Enova. Enova eies av Olje- og energidepartementet.

Publisert 2. juli 2013, oppdatert 2. juli 2013.